Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 9

  Okány, 2021. április 26. 13:49 -- A 37663-as számú, Vésztő és Békéscsaba között közlekedő személyvonat az okányi állomást elhagyva Kötegyán felé halad. Egy Bz-motorkocsi két mellékkocsit is elhúz, ezen a sík vidéken végképp nem jelent semmiféle nehézséget, a vonat két végén a szinkronba kapcsolt motorkocsikra a kötegyáni körüljárás elkerülése miatt van szükség. A vésztői vasutasok szerint a szinkronüzem is gyakrabban kiesik, amióta a javítást Békéscsaba végzi.

 • Mai megtekintések: 8

  Püspökladány-Vásártér, 2021. április 26. 7:51 -- Püspökladány lakott területén kívül Füzesgyarmat felé halad a főleg Debrecen környékén aktív MVÁ magánvasút tizennégy üres tartálykocsiból álló tehervonata. A cseh vasútról bérelt Kocúr hamar felvette a 60 km/órás utazótempót, a vele párhuzamos út minősége olyan, hogy Biharnagybajomig nem is lehet utolérni.

 • Mai megtekintések: 7

  Okány, 2021. április 26. 11:45 -- A 37625-as számú, Vésztő és Békéscsaba között közlekedő személyvonat az okányi állomás felé halad. Útja főleg legelők és szántóföldek melett vezet, árnyat adó erdő itt nem sok van. A klímás utasterű 127-es (InterPici) motorkocsikat az év elején Nyíregyházára vitték át, a helyükre hagyományos, de már klímával felszerelt motorkocsikat hoztak az ország több pontjáról - az elöl haladó 163-as Celldömölkről, a hátsó 397-es Nyíregyházáról került Békéscsabára.

 • Mai megtekintések: 7

  Biharnagybajom, 2021. április 26. 8:20 -- A cseh ČD Cargo Kocúrjai nem nagy füstokádók, de a gyorsításnál mindig jobban pörög a motor. Biharnagybajom állomáson a Szeghalomból Püspökladényba tartó személyvonat miatt kellett félreállni. A tizennégy üres tartálykocsiból álló tehervonatot a füzesgyarmati MOL-főgyűjtő iparvágányán várják. Az egykori vésztői forgalmi csomópont hálózatán jelenleg csak Püspökladány és Füzesgyarmat között zajlik rendszeres teherforgalom.

 • Mai megtekintések: 6

  Eperjeske-Rendező, 2017. január 2. -- Eperjeskén működik a gurító, a gurítást a háttérben lévő épületből irányítják. Vannak azonban érzékenyebb kocsi, például a tartálykocsik, vagy ez a két zöld zárt kocsi, amelyeket tolatással rendeznek. Eperjeske-Rendezőn általában három széles nyomtávú Szergej dolgozik, de az ünnepek miatt most kisebb a forgalom, ezért kettő is elegendő.

 • Mai megtekintések: 5

  Helvécia, 2020. április 24. 13:14 -- Három kocsin összesen hat InnoFreight konténert raktak meg méretre vágott farönkökkel a Kecskemét melletti Helvécián. A közeli erdészettől többek között egy osztrák papírgyár és a vásárosnaményi Swiss Krono vásárol faanyagot. A Kecskemét-alsó—Fülöpszállás vonalon már csak itt van forgalom, de az sem rendszeres. A forgalmi szolgálat a személyvonatok leállítása után megszűnt, mindent a vonali tolató csapat kezel. Ha a rakodási lehetőség is megszűnne, és a fát messzebbre kellene vinni, akkor már nem lenne érdemes átrakni a vasútra, az árut egyenesen a vevőnek szállítanák.

 • Mai megtekintések: 5

  Eperjeske-Rendező, 2021. március 24. 17:36 -- Érkezik az ukrán cement! Egy széles nyomtávú, cementszállító kocsikból álló szerelvény várakozik Eperjeske-Rendező állomás vonatfogadó vágányán. A kocsin a honállomásra utaló felirat nem látszik, de a vonatba sorozott, modernizált kocsik az Ivano-Frankovszk melletti jamnyicai cementgyár feliratait viselik.

 • Mai megtekintések: 5

  Balatonfenyves, 2017. augusztus 29. -- A balatonfenyvesi Gazdasági Vasút hálózatának a lerövidítése, és a más kisvasutakról származó Mk48-asok üzembe állítása után a kisvasútra jellemző, C50-es mozdonyokból is kevesebbre van szükség. A napi üzemben jelenleg az 5713-as és 5733-as mozdony vesz részt, a képen látható 5727-es régóta csak javításra vár.

 • Mai megtekintések: 5

  Gyula, Fekete-Körös hídja, 2021. április 26. -- 

 • Mai megtekintések: 5

  Mándok, 2019. szeptember 24. -- Széles nyomtávú teherkocsik várakoznak a mándoki átrakó állomáson. A portáldaru alatt a két széles nyomtávú vágány mellett két normál nyomtávú vágány is található, ezért az átrakás nem csak teherautókra, hanem vasúti kocsikra is lehetséges.

 • Mai megtekintések: 5

  Kiskunlacháza, 2018. október 22. -- A Belgrád és Bécs között közlekedő Avala EuroCity érkezik Kiskunlacháza állomás bejáratához Kunszentmiklós-Tass felől. Hétköznapokon ezt a vonatot Kelebia és a Keleti pályaudvar között 1000-es Szilik húzzák, de most úgy látszik, a hosszú hétvégén elég 2000-es Szili szabadult fel az elővárosi forgalomból.

 • Mai megtekintések: 5

  Nyírbátor, 2019. szeptember 24. -- 

 • Mai megtekintések: 5

  Tapolca, 2020. augusztus 1. -- 

 • Mai megtekintések: 5

  Vecsés, Üllői úti átjáró, 2018. március 13. -- A 2823-as számú Cegléd - Budapest-Nyugati között közlekedő zónázó vonat halad át az Üllői úti sorompón, és érkezik hamarosan a ferihegyi megállóba. A háttérben a Ferihegyi gyorsforgalmi út látható, amelyhez az Üllői út egy forgalmas, gyakran lezárt átjáró után csatlakozik. A Budapest felé haladó zónázó itt sokszor annyira utoléri az előtte haladó személyvonatot, hogy közöttük még a sorompó is lezárva marad.

 • Mai megtekintések: 5

  Kiskunfélegyháza, Petőfiváros, 2020. április 9. -- A Lakitelek és Kiskunfélegyháza között közlekedő tehervonat elhalad a lakótelep szélén lévő horgásztó mellett, majd hamarosan megérkezik a végállomásra. A tartálykocsik most üresek, a cseppfolyósított PB gázt a Lakitelek melletti Thermofarm iparvágányon fejtették le. A tartálykocsik Kiskunfélegyházáról valószínűleg egy hosszabb vonatba sorozva Algyő felé folytatják az útjukat.