Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 2

  Tapolca, Tanúhegyes fotóhely, 2022. június 16. 12:49 -- Gyorsvonat érkezik Budapest-Déli felől.

 • Mai megtekintések: 2

  Kunhegyes, 2010. július 7. -- Kál-Kápolnáról Kisújszállásra tartó motorvonat halad Kunhegyes határában. A vonalon ma már nincs teherforgalom, pedig a mezőgazdasági termékeket máshol vasúton szállítják. A háttérben a kunhegyesi Hungaro Sol Kft. terménytárolói látszódnak, ahol iparvágányt már nem használják.

 • Mai megtekintések: 2

  Budapest-Nyugati, 2017. június 13. --

 • Mai megtekintések: 1

  Várpalota, 2020. április 3. -- Vágányzár miatt a Bakony IC "szombathelyi" fele csak Szombathely és Várpalota között közlekedik, innen a szerelvény visszafordul, az utasok autóbuszra szállhatnak át. A vágányzár alatt Sárszetmihály állomáson a 22,5 tonnás tengelyterhelésű tehervonatok fogadása érdekében átépítik a III. vágányt. A sorban Várpalota állomás IV. vágánya következik, amelyre a képünk tanúbizonysága szerint is igencsak ráfér már az átépítés.

 • Mai megtekintések: 1

  Jobbágyi, 2020. szeptember 22. 9:28 -- A Somoskőújfalu és Hatvan között minden nap közlekedő, 5847-es személyvonat érkezett Jobbágyi megállóhelyre.

 • Mai megtekintések: 1

  Tömörkény, Telelőtavak, 2020. november 21. 11:00 -- A vonat az utolsó telelőtó mellett megállt. A pálya innen a szivattyútelep felé vezet tovább, de most éppen nem járható, néhány napja egy teherkocsi is kisiklott itt. A háttérben a 2-es tó látható, a túlsó parti fák között pedig valahol a magtár, ahol a halaknak szánt eleséget tárolták. A halakat csónakokból etetik, de az eredeti terv szerint ezek a csónakok közvetlenül a magtárból hozták volna az eleséget. A tavak közötti átjárás azonban olyan borzasztóan lassú volt, hogy más szállítási mód után kellett nézni. A keskeny töltések a traktorok rendszeres közlekedését nem bírták volna, ezért épült utólag, kényszerből a kisvasút. 

 • Mai megtekintések: 1

  A 84-es számú vasútvonal középső szakaszán nincs rendszeres áruszállítás, csupán a PFT ellenőrző menetei koptatják a síneket. A Mátraderecske és Recsk között található a Kanázs vár romjam mellette a völgyben pedig a 9482 035 pályaszámú UDJ, amivel a soros vonalbeutazást tartotta a MÁV pályafenntartási szakszolgálata.

 • Mai megtekintések: 1

  Balotaszállás, 2022. január 22. 15:08 -- A Kelebia és Budapest-Keleti között közlekedő, 7923-as személyvonat érkezik a balotaszállási állomásra. A Budapest-Keleti és Kelebia között kétóránként közlekedő személyvonatok a szomszédos Kisszállás állomáson kereszteztek, Balotaszállás állomás jelentősége inkább a tehervonati keresztekben áll, amíg a pálya egyvágányú.

 • Mai megtekintések: 1

  Iklad, 2022. május 9. 16:16 -- Nógrádkövesd és Hatvan-Rendező között közlekedő kőszállító tehervonat halad Aszód állomás irányában.

 • Mai megtekintések: 1

  Budapest-Ferencváros, 2017. július 3. -- ÖBB Technische Services, hirdeti a kissé már koszos molinó a ferencvárosi villanymozdony javító csarnok előtt. Az osztrák társaság a tíz Siemens Taurus miatt jött Budapestre, de ezek a mozdonyok olyan sokat futnak Ausztriában, hogy valószínűleg inkább ott javítják őket. Ferencvárosban lassan nem marad más, mint a nosztalgia.

 • Mai megtekintések: 1

  Budapest-Józsefváros, 2002. január 25. -- 

 • Mai megtekintések: 1

  Pálmajori csatornahíd, 2017. október 24. -- A kora délutáni somogyszentpáli személyvonat halad át a pálmajori hídon. A téli menetrendben az egy kocsis vonatokkal főleg a takarékos C50-esek mennek, de néha kivételt tesznek. A csatorna partját nemrég kaszálhatták le, a környezet most kevésbé természetes, de legalább közelebb lehet menni a vízhez.

 • Mai megtekintések: 1

  Budapest, Asztalos Sándor utcai fotóhely, 2018. november 12. -- Gyorsvonat Budapest-Keleti pályaudvarról Lőkösházára.

 • Mai megtekintések: 1

  Kisnémedi, 2019. április 9. -- 

 • Mai megtekintések: 1

  Székesfehérvár, 2020. március 4. -- A hamburgi székhelyű, teherkocsik bérbeadásával foglalkozó VTG társaság Uapps sorozatjelű gabonaszállító kocsija hamarosan indul az RCH tehervonatával Gyékényes felé. A kocsi francia bejegyzésű, a pályaszáma 33 87 9341 502-1. A háttérben a Cerbona Élelmiszergyártó Kft. 2000 vagonos gabonasilója magasodik a pályaudvar fölé.

 • Mai megtekintések: 1

  Kisterenye, 2020. szeptember 22. 10:42 -- Munkásmozgalmi múltja miatt gyakran nevezték Salgótarjánt Kis-Moszkvának, ma viszont a vasúton is főleg szovjet vagy orosz gyártmányú járművek forognak. A 032-es Usgyi (mára elkopott gúnynevén: Putyin) a Somoskőújfalu - Hatvan személyvonatként érkezik Kisterenyére, a 151-es Szergej rakodáshoz visz teherkocsikat Salgótarjánba.

 • Mai megtekintések: 1

  Tiborszállás, 2004. augusztus 3. -- Nemzetköti személyvonat érkezett Mátészalkáról Tiborszállásra, az EU-s előírásoknak megfelelő új határállomásra. Nagykároly felé az MD már nem megy tovább, csak a vonat végére kapcsolt Bz motorkocsi. Érdekes, hogy Tiborszállás nem is állomás, hanem csak megálló-rakodóhely, ezért az MD visszaindulásáig a Bz-t a rakodóvágányon állították félre.

 • Mai megtekintések: 1

  Somogyvár, 2017. szeptember 15. -- A somogyvári állomáson egykor hat gesztenyefa állt, a középső kéttőt 2007 körül vágták ki. A jobbról második, villám sújtotta fa törzse korhadt, rajta egy törés látható, ahonnan tegnap egy súlyos ág zuhant a bontást végző gépek közé. A két szélső fát az épülő parkoló miatt úgyis ki kell vágni, így talán nem akkora kár értük, hogy betegek.

 • Mai megtekintések: 1

  Ferencváros, 2019. március 26. -- Gyorsvonat érkezik Kelebiáról a ferencvárosi állomásra, majd indul tovább Budapest-Keleti pályaudvarra.

 • Mai megtekintések: 1

  Váckisújfalu, 2019. április 9. --