Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 4

  Ócsai bodzás fotóhely, 2019. december 18. -- A Budapest-Nyugati és Lajosmizse közötti, 2044-es személyvonat az ócsai bodzaültetvények szélén Inárcs-Kakucs állomás felé halad. A főváros környékének utolsó dízeles mellékvonalán menetrendváltástól a korszerű, de kisebb befogadóképességű Desiro motorkocsik mellett csúcsidőben mozdonyos szerelvények is közlekednek. A klasszikus, kék személykocsik és a vonat végén lévő BDt 104-es vezérlőkocsi korábban Debrecen környékén szállították az utasokat.

 • Mai megtekintések: 4

  Pamuk, 2018. május 26. -- 

 • Mai megtekintések: 4

  Kiskunfélegyháza, 2015. június 14. -- Budapest-Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó hibrid InterCity hagyja el Kiskunfélegyházát. A vonat azért hibrid, mert az utolsó két kocsiban InterCity, az első öt kocsiban gyorsvonati pótjeggyel lehet utazni. Azt sajnos nem tudták megoldani, hogy az InterCity rész ne álljon meg olyan sok állomáson. Egyébként a vonat összeállítása is elég hibrid, a hét kocsiból hat különböző.

 • Mai megtekintések: 4

  Páka, Alsó-Válicka-híd, 2022. január 24. 8:31 -- A pályafenntartási vonat áthalad az Alsó-Válicka hídján, majd az ikonikus platánfa megkerülése után Páka felé veszi az irányt. A Lenti és Kistolmács közötti, zúzottkő ágyazatos, 24 kilós sínekből álló fővonalon a pályával alig van gond, de a mellékvonalak a PFT részéről folyamatos törődést igényelnek. Mindig azokat a vonalakat próbálják használható állapotba hozni, ahol a következő időszakban teherszállítás várható.

 • Mai megtekintések: 4

  Veresegyház, 2019. április 9. -- Az órás ütemben közlekedő S71-es személyvonatok a jelenlegi menetrend szerint Fót és Erdőkertes állomásokon találkoznak, de a csúcsidőben (vagyis munkanap reggel és délután) induló gyorsított, G71 jelű vonatok miatt Veresegyház állomás is dolgozik. A középső vágányt itt nem használják, a II. vágányon egy G71-es gyorsított vonat várakozik, a IV. vágányra egy S71-es személyvonat érkezik Budapest-Nyugati felől ezen a borongós, tavaszi reggelen.

 • Mai megtekintések: 4

  Pécel, 2019. december 11. -- Két oldalperonnal és egy szigetperonnal épült át a péceli állomás. Ez önmagában is érdekes, hiszen a vonatok így legalább a város egyik oldaláról aluljárózás nélkül elérhetők. A megoldást különlegesebbé teszi, hogy az átmenő fővágányok a szélre kerültek, közrefogva a két megelőző vágányt és a közöttük lévő szigetperont. Itt most egy felsővezetékszerelő munkavonat várakozik, miközben az új IV. vágányról egy személyvonat indul Budapest-Keleti pályaudvarra.

 • Mai megtekintések: 4

  Balatonfenyves, 2017. július 18. -- A Nyugati főcsatorna hídján halad át a Somogyszentpálra közlekedő reggeli vonat. A hídra a pálya mindkét oldalról emelkedővel fut fel, ami a rövid szerelvényen is látszik. Itt a közútnak külön hídja van, sőt, áll egy harmadik híd is, ahonnan ez a kép készült.

 • Mai megtekintések: 4

  Balatonkenese, 2018. június 26. --

 • Mai megtekintések: 4

  Dunakeszi, 2020. január 1. -- Egy Vác és a Nyugati pályaudvar között közlekedő, S70-es személyvonat indul tovább Dunakesziről a főváros felé. Az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint az S70-esek csak óránként követik egymást, így nincs szükség a régebbi kocsikra, tisztán FLIRT-tel végig lehet csinálni a napot. A háttérben egy cseh nyitott kocsikból álló szénszállító szerelvény és a román GFR társaság ASEA villamos mozdonya látható, amelyek valószínűleg a szilveszter éjszakát is itt töltötték.

 • Mai megtekintések: 4

  Lesencetomaj, 84-es átjáró, 2022. június 16. 17:11 -- Az Uzsabányán ma másodjára megrakott szerelvénnyel indul a V-HÍD Melákja Balatonszentgyörgy felé. A mozdonynak ma még sok dolga van, de már egy másik mozdonyvezetővel, Tapolcán érkezik a váltás. Balatonszentgyörgyről még ma este visszajön a második rakott szerelvényért Uzsa állomásra, de azt már Siófok-Teher állomásra viszi, ahonnan egy villamos mozdonyal folytatja az útját Kiskunhalas állomásra.

 • Mai megtekintések: 3

  Istvántelek, 2017. március 2. -- Viszonylag világos helyen, a mozdonyszerelde dél felé néző ablakánál áll ez a teljesen kibelezett V42-es. Alkatrészeit a MÁV Nosztalgia második Leójának helyreállításához használták fel. A maradékra már nincs igazán szükség, de amíg nem zavar senkit, addig biztos itt lehet.

 • Mai megtekintések: 3

  Dunakeszi, 2018. április 30. -- A Vác és Budapest-Nyugati között közlekedő 2435 számú személyvonat dupla FLIRT szerelvénye száguld Dunakeszi házai között. A kertvároson túl a lakótelepek panelházai, a távolban pedig a Pilis és a Visegrádi hegység magasodnak. A vonal utolsó átépítése az 1990-es évek végén volt, akkoriban főleg a pályán volt a hangsúly, zajvédő falak ritkán épültek. A fal itt is hiányzik, a zajt a város fák ültetésével próbálja csökkenteni, a hatásra egyelőre várni kell.

 • Mai megtekintések: 3

  Szentes, 2018. június 10. -- Selejtezésre váró járművek várakoznak a szentesi állomás egyik hátró vágányán. Két Bz motorkocsi mögött külsőleg jobb állapotú mellékkocsik sorakoznak, a távolban forgalomból kivont IC étkezőkocsik láthatók. Szentes környékén is bezártak néhány mellékvonalat, de a régebbi járművek leállítása főleg az orosz motorvonatok forgalomba helyezésének köszönhető.

 • Mai megtekintések: 3

  Felcsút, 2016. május 4. -- Néhány nappal a megnyitása után makulátlan az új kisvasút. A felújított felvételi épület körül frissen nyírt gyep, előtte napernyők, jól esik az árnyékban a kávé vagy az üdítő. Egy sikeres, töretlenül fejlődő község képe rajzolódik ki előttünk. Az új felcsúti kisvasút központi állomásán induláshoz készülődik a személyvonat, rengeteg az érdeklődő, még a mozdony gépterét is ámulattal nézik.

 • Mai megtekintések: 3

  Nyírbogát, Piricsei út fotóhely, 2018. szeptember 2. -- A délutáni 6313-as személyvonat érkezik Nyírbátor felől a nyírbogáti Piricsei úti átjáróig. A vasút itt eltávolodik a 471-es főúttól, és déli irányból kerüli meg a falut. Az Alföldön vagyunk, de a nagy kiterjedésű települések, az enyhén hullámzó nyírségi táj és az egykori helyi érdekű vasúti vonalvezetés miatt viszonylag sok az íves szakasz.

 • Mai megtekintések: 3

  Villány, 2020. december 23. 12:48 – Az első forduló után a Dácsia visszatért Mohácsról a vonat második feléért. A következő körben a maradék tizenkét eltolható oldalfalú kocsit továbbítja a mohácsi Kronospan-MOFA iparvágányra. Az állomás összes egyéb vágánya üres, pedig nem túl rég Villány még egy forgalmas csomópont volt. A sellyei személyforgalom megszűnt, Mohácsra pedig néhány furcsa útvonalú vonatpótló busz mellett mindössze egyetlen pár személyvonat közlekedik.

 • Mai megtekintések: 3

  Istvántelek, gőzös műhely, 2017. augusztus 24. -- A Komáromi Kőolajipari Vállalat szőnyi telepén dolgozott ez a szükséges módon átalakított ipari M32-es. A mozdonynak robbanásveszélyes környezetben is alkalmasnak kellett lennie a teherkocsik mozgatására, ehhez például a kéményre szikrafogót kellett szerelni. Ez most jelenleg nincs a mozdonyon, de elképzelhető, hogy valahol a műhelyben még megvan.

 • Mai megtekintések: 3

  Pestszentimre, 2019. szeptember 29. -- Desiro motorkocsi érkezik Pestszentimre állomásra, ahol hamarosan kezdetét veszi a 130 éves Budapest - Lajosmizse vasútvonal tiszteletére szervezett ünnepség. A Desiro mellett az ünnepi alkalomból közlekedő különvonat látható, amely nemrég érkezett vissza Lajosmizséről.

 • Mai megtekintések: 3

  Sárrétudvari, 2021. április 12. 7:39 -- Jókora kerülővel érkezik Püspökladány felől a vasút Sárrétudvariba. A pályában az egyenes is hosszú, hát még az ívek a két végén! Hosszúhát felé egy kicsit kilendült a nyomvonal, ha már helyi érdekből épült ez a vasút, akkor ennyi belefér...

 • Mai megtekintések: 3

  Tiszaborkút (Кваси, Ukrajna), 2008. augusztus 4. 16:16 (EET) -- Magyarok a Kárpátokban! A Ganz-MÁVAG által gyártott D1-es motorvonat és az Ikarus 250-es találkozott Tiszaborkút határában. A D1-es Rahó és Ivano-Frankivszk, az autóbusz Ungvár és Csernovci között közlekedett. Nem beállított felvétel, hanem hatalmas szerencse!