Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 1

  Ferencváros, 2018. október 16. -- A személypályaudvar II. vágányán várt a szabad jelzésre a ŽSSK Cargo, szlovák teherszállító vasút Laminátkája, mögötte a horvát vasút nyitott teherkocsijaival.

 • Mai megtekintések: 1

  Vácrátót, bejárat, 2019. április 9. -- Átépítés miatt április 1-től május 12-ig lezárták az aszódi állomást. A balassagyarmati személyvonatok egy része Galgamácsán fordul vissza, de napi öt vonatpár egy gyors irányváltást követően Vácrátótig közlekedik.

 • Mai megtekintések: 1

  Vecsés, Kakucsi úti fotóhely, 2020. március 17. -- Soproni Szili száguld gépmenetben a 100-as fővonalon Cegléd felé, az úti célja Kecskemét. A GYSEV flottája az elmúlt években tizenöt korszerű villamos mozdonnyal és húsz villamos motorvonattal bővült, de a veterán Szilikre is szükség van még, jobbára tehervonati szolgálatban.

 • Mai megtekintések: 1

  Hidasnémeti, 2020. július 28. -- Forró-Encs és Hidasnémeti között hídépítés miatt lezárták a pályát, a személyvonatok helyett pótlóbuszok járnak, de a két pár nemzetközi InterCity Miskolc és Hidasnémeti között  a "kishidasi" vonalon közlekedik. A kerülő útirány és a változatlan miskolci továbbindulás miatt a Kassáról induló vonatok majdnem egy órával korábban érkeznek a határállomásra, így azok mozdony- és személyzetcsere után, menetrend szerint 5:37-kor indulnak tovább. Júniusban, a terelés kezdetén már ragyogó napsütés fogadta a mellékvonalra forduló gyorsvonatot, de július végén a napkorong már alig emelkedett a Zempléni hegyek fölé.

 • Mai megtekintések: 1

  Kisterenye, 2022. február 9. 15:39 -- A Somoskőújfalu és Hatvan között közlekedő 5823-as személyvonat érkezik Kisterenye állomásra. A mechanikus kijárati jelzők azt is mutatják, hogy az egykor fontos vasútvonal körül megállt az idő. A Bz-motorkocsik megjelenése pedig a hanyatlás egyértelmű jele, hiába kezdték el átfesteni a mellékkocsikat és cserélni bennük az üléshuzatot, a 21-es főútról eztel nehéz lesz a vasútra utasokat csábítani.

 • Mai megtekintések: 1

  Kaposfüred, 2017. május 11. -- Érkezik a kő, mindenki el az útból! A vágányon dolgozó sárga gépek visszatértek a kaposfüredi állomásra, majd az anyagvonat áthaladása után tovább folytatták a munkát a nyílt vonalon. Nem könnyű az építők dolga, ha ugyanazon a vágányon kell dolgozni és szállítani is. Az osztopáni depóniából berakott zúzottkövet a Fonóipari iparvágány-kiágazás környékén szórják le.

 • Mai megtekintések: 1

  Budapest, Asztalos Sándor utcai fotóhely, 2019. január 2. -- Sülysápra indul a dupla FLIRT az év első munkanapján, kora délután a fővárosból. Nem sokan ültek rajta, a diákok még a téli szünet utolsó óráit élvezik, a dolgozóknak pedig korai a képen látható 3474-es vonat 13:20-as indulása.

 • Mai megtekintések: 1

  Abapuszta, 2019. szeptember 14. -- 

 • Mai megtekintések: 1

  Farmos, Madárvárta, 2022. június 12. 17:40 -- Szolnok és Budapest-Keleti között közlekedő zónázó személyvonat halad Tápiószentmárton megállóhely irányába.

 • Mai megtekintések: 1

  Eperjeske-Rendező, 2017. január 2. -- Ez a faszállítás nem volt túl sikeres... A rakomány fékezéskor, vagy esetleg egy túl gyors gurítás utáni csattanáskor elmozdult, és kiütötte a kocsi homlokfalát. Brutális mennyiségű rönkfát hoznak be Eperjeskénél, időnként előfordulhat ilyesmi. A sérült kocsit kisorozták.

 • Mai megtekintések: 1

  Örvényes, 2019. augusztus 4. -- Budapest-Déli és Szombathely között közlekedő, 19606-os Kék-Hullám gyorsvonat halad az örvényesi megállóhely felé a Balaton északi partján. A vonatban 1. osztályú kocsi nincs, a feláras kényelmet a mozdony mögötti, 2. osztályú IC-kocsi próbálja nyújtani.

 • Mai megtekintések: 1

  Ferencváros, Keleti-Rendező 2019. november 5. -- 

 • Mai megtekintések: 1

  Balatonfenyves, GV állomás, 2019. június 2. -- Szokatlan látvány fogadja a kisvasút barátait a balatonfenyvesi végállomáson. Tavasszal átépítették a pályát, a régi sínek helyére a Kaposvár - Fonyód vonalból származó használt, de a kisvasúton örök életű 48 kilós sínek kerültek. A munka a nyári szezonban szünetel, tegnap óta újra jár a kisvasút.

 • Mai megtekintések: 1

  Vésztő, Sebes-Körös hídja, 2021. április 26. 17:20 -- A 345-ös és a 359-es motorkocsi a 37526-os Vésztő—Gyoma személyvonatként halad át a Sebes-Körös hídján. Vésztő és Szeghalom között a motorkocsik 40 km/órás sebességgel haladhatnak, de a rossz állapotú hidak miatt a teljes szakaszon 12 tonnás tengelyterhelés-korlátozás érvényes.

 • Mai megtekintések: 1

  Szalonna, 2012. augusztus 28. -- A Bódva-völgyi vasút a csodálatos környezete miatt érdekes úti cél, de izgalmas építményekkel is találkozhatunk. A vonalon általában heti két alkalommal jár a tolatós tehervonat, és a környékbeli erdők fáin kívül őrölt zeolitot is szállítanak. A vasútállomás mellett két üzem is működik, az egyikük egy igazi építészeti remekmű.

 • Mai megtekintések: 1

  Görénypuszta, 2019. szeptember 14. -- Kíváncsi görénypusztai lakosok várják, hogy tizenkét év után újra egy személyvonat érkezzen a neves megállóhelyre. Az őrházat már régen elbontották, a helyét visszafoglalta a természet. De a bakter munkáját átvevő fénysorompó is már a múlté, csak a szürke sorompószekrény maradt, valószínűleg üresen.

 • Mai megtekintések: 1

  Dudar, Darma utcai átjáró, 2021. március 3. 9:44 -- Négy fával rakott kocsival Zirc felé halad a tolatós tehervonat, remot Dácsia helyett kivételesen remot-Csörgővel. A mozdony több kocsit is elbírna, de az erdészeti rakodóterület mellett egyszerre csak ennyi fér el. Hordtak innen korábban szenet és bauxitot, és maradt is rengeteg értékes ásvány a föld alatt, de jelenleg csak fát szállítanak. 

 • Mai megtekintések: 1

  Öskü, 2020. december 29. 11:01 – A Metrans konténervonata után nem sokat kellett várni a következő tehervonat áthaladására. Craiova és az olaszországi Velence között általában heti két alkalommal közlekedik a Ford autószállító vonata, amelyet Kürtös (Curtici) és Hodos, vagyis a román és a szlovén határállomás között a DB Cargo Hungária továbbít. A cseh Metrans német Vectronokkal jár, a német tulajdonú DB Cargo Hungária román Softronic Phoenix mozdonyokkal, de ez Közép-Európában teljesen természetes.

 • Mai megtekintések: 1

  Detk, 2022. március 9. 14:58 -- Lignittel rakott tehervonat érkezik Bükkábrányból az MMV 601 001-es pályaszámú ASEA-jával. A hely érdekessége, hogy erre vonulnak át a nagy bányagépek, amikor éppen egy másik fejtésben van rájuk szükség. Olyankor a síneket letakarják, a villamos felsővezetéket leszerelik, és természetesen a vasúti közlekedés is szünetel.

 • Mai megtekintések: 1

  Istvántelek, 2017. március 2. -- Aktív korukban nem sűrűn találkozott a Leó és a fapados UV villamos-mellékkocsi, talán néha a kőbányai Éles saroknál távolról látták egymást. Az életük utolsó hónapjait mégis együtt töltik itt, a varázslatos istvántelki műhelyben.