Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 11

  Dorog, 2021. február 19. 10:18 -- A tolatós tehervonat egy Budapest és egy Esztergom felé közlekedő személyvonat elengedése után indul tovább a Preymesser iparvágányra, amely Dorog és Leányvár állomások között a nyílt vonalból ágazik ki. A vonat alig néhány percet állt az állomáson, de a motort erre a rövid időre is leállították.

 • Mai megtekintések: 5

  Solymár-Szélhegy, 2016. november 22. -- Gyorsított vonat érkezik Esztergom felől, és halad át megállás nélkül Szélhegy megállóhelyen.

 • Mai megtekintések: 3

  Istvántelek, 2017. augusztus 8. -- Egy Leó, vagyis egy villamos fűtőgép alkatrészei hevernek a mozdonyszerelde csarnokában. Könnyen felismerhető az egykori vezetőfülke, a háttérben pedig egy M31-es részlete látható.

 • Mai megtekintések: 3

  Lesencetomaj, 84-es átjáró, 2022. június 16. 17:11 -- Az Uzsabányán ma másodjára megrakott szerelvénnyel indul a V-HÍD Melákja Balatonszentgyörgy felé. A mozdonynak ma még sok dolga van, de már egy másik mozdonyvezetővel, Tapolcán érkezik a váltás. Balatonszentgyörgyről még ma este visszajön a második rakott szerelvényért Uzsa állomásra, de azt már Siófok-Teher állomásra viszi, ahonnan egy villamos mozdonyal folytatja az útját Kiskunhalas állomásra.

 • Mai megtekintések: 2

  Neszmély, 2021. március 1. 8:38 -- A Komárom és Dorog között közlekedő tolatós tehervonat Süttő felé halad. Mint bárhol máshol az országban, a szórt kocsis fuvarozást itt is a Rail Cargo Hungária bonyolítja, de a mozdonyt és a személyzetet nem a MÁV-START-tól, hanem a DB Cargo Hungáriától bérli. A négy színes, ponyvás kocsit a dorogi Preymesser-iparvágányra viszik, a vonat végén lévő tartálykocsikat pedig a nyergesújfalui Zoltek várja.

 • Mai megtekintések: 2

  Drávafok, 2012. június 7. -- Farakodáshoz hozott ki két nyitott kocsit a Szergej a drávafoki állomásra. Érdekes, hogy a Villány - Barcs vasútvonalról mindenkinek a katasztrófális pályaállapotok jutnak az eszébe (ami egyébként igaz is), mégis van több olyan szakasza, amelyen még ma is elmehet a Szergej. Ez a drávafoki menet is a szokásos rendben zajlott: Sellyéről először Vajszlóra, utána Drávafokra hozta ki a kocsikat, majd tért vissza gépmenetben Szentlőrincre.

 • Mai megtekintések: 2

  Tapolca, Tanúhegyes fotóhely, 2018. június 24. -- Tapolcáról Budapest-Déli pályaudvarra indul ez a sebesvonat.

 • Mai megtekintések: 2

  Bábonymegyer, 2017. augusztus 15. -- Még éjszaka van, "három óra húsz", amikor a mozdonyvezetők átveszik a motorkocsik kulcsait, és a 38310-es személyvonatként 3:52-kor együtt indulnak Kaposvárról. Az egyik motorkocsi Karádról visszafordul, de a másik végigjárja Somogy álmos falvait, a nyári nap sugarai először Tab környékén sütnek rá. A vonat iskolakezdésre, 7:19-kor érkezik Siófokra.

 • Mai megtekintések: 2

  Hernád megállóhely, 2019. szeptember 29. -- A 130 éves lajosmizsei vasútvonal tiszteletére egy Nohab-vontatta különvonat látogatta végig a vonal állomásait. Hernád sem maradhatott ki, és amíg a közönség legnagyobb része a peronon figyelte a községi színjátszókör vagy rezesbanda (nem tudom, nem voltam ott) előadását, addig a falu legmenőbb lányai kimaxolták a Nohab-érzést.

 • Mai megtekintések: 2

  Pápateszér, 2022. május 4. 10:19 -- A pápai katonai repülőtér kifutópályájának a meghosszabbítás miatt a Veszprémvarsány—Pápa vasútvonal repülőtéri elágazás és Franciavágás közötti szakaszát április 1-jén lezárták. Azóta a franciavágási kiszolgáló tehervonatok nem Celldömölk-Rendező, hanem Győr-Rendező állomásról indulnak. A régi útvonalon a rakott vonattal szinte végig enyhe lejtőn lehetett haladni, itt viszont jócskán akadnak emelkedők, ezért mozdonyt is cseréltek — a korábbi remot-Dácsiák helyére egy erősebb Nohab érkezett. A Veszprémvarsány és Franciavágás közötti pályát tavaly tették rendbe, de az 1936-38-as hengerlésű 34,5 kilós síneket meghagyták, az engedélyezett sebesség is ennek megfelelően mindössze 20 km/óra.

 • Mai megtekintések: 2

  Őrbottyán, 2019. április 9. -- 

 • Mai megtekintések: 2

  Budapest-Keleti, 2020. január 24. -- Egy 3000-es Szili egy pécsi IC élén várja az indulást a Keleti pályauvra 8. vágányán. A háttérben a GYSEV Wagner-Taurusa látható.

 • Mai megtekintések: 2

  Nyergesújfalu, 2021. március 1. 14:43 -- Jelenleg naponta egyszer fordul a Bz-motorkocsi Székesfehérvár - Komárom - Esztergom között, a reggeli járatot a koronavírus-járványra hivatkozva megszüntették. Ennek ellenére vannak utasai, hiszen a vasút sűrűn egymást követő, ipari településeket köt össze.

 • Mai megtekintések: 2

  Neszmély, 2017. március 20. -- Rakott szénvonat Tokodról a Dunai finomító felé Neszmély határában

 • Mai megtekintések: 2

  Kispest, 2011. július 21. -- A bontott betonaljakat szállító tehervonat félreállt a kispesti II. vágányon, hogy elengedje az esti elővárosi vonatokat. A betonaljak az átépítés alatt álló Tárnok - Székesfehérvár szakaszról származnak, a terv szerint holnap rakják le az ócsai állomáson. Egyszer majd a lajosmizsei vonalba építik be őket.

 • Mai megtekintések: 2

  Tokod, 2021. február 19. 12:51 -- Roncsok között halad az acélhulladékot szállító tehervonat Dorogról Komárom-Rendezőbe. Az előtérben bontott útátjáró-elemek és a Tokod - Annavölgy vasútvonal maradéka látható, amelyet iparvágányként egy rövid szakaszon meghagytak, de forgalma jelenleg nincs. A háttérben a 2004 óta zárva tartó tokodi üveggyár kéményei és egyéb épületei magasodnak. 

 • Mai megtekintések: 2

  Törösznek elágazás, 2022. február 18. 12:39 -- A Törösznekre érkező rakott tehervonatot már a megfelelő pózban várta a személyvonat zöld C50-es mozdonya.

 • Mai megtekintések: 2

  Körmend, 2009. november 14. -- A GySEV átépíti és villamosítja a Szombathely - Szentgotthárd vasútvonalat. A MÁV Nosztalgia Kft. ipari pályaszámos Púposa a villamos felsővezetéki oszlopok állítását végző betonozó szerelvénnyel készülődik, mögötte a Train Hungary egyik Sulzere várakozik zúzottkövet szállító, dozátoros kocsikkal. A körmendi állomás egy következő fázisban épül át, eltűnnek azok a csúnya keskeny peronok is, amelyet a díszes felvételi épület próbál az árnyékával takargatni.

 • Mai megtekintések: 2

  Kányavár, 2019. október 26. -- 

 • Mai megtekintések: 2

  Barcs, 2002. október 19. -- Egy ellenvonatra vár a Nagykanizsa - Pécs személyvonat MD-szerelvénye Barcson, egy esős október szombat délután. Munkanapokon biztos sokan utaznak erre, de ilyenkor kong az ürességtől az állomás. A múlt században Barcs is fontos csomópont volt, mára szinte az összes jelentőségét elvesztette.