Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 2

  Hajmáskér, 2020. április 3. -- Munkanapokon az órás ütemű Bakony és Göcsej IC-k közé délután három plusz személyvonattal bővül a kínálat, amelyek normális napokon Budapest-Déli és Veszprém között biztosítanak gyors, átszállásmentes kapcsolatot. Most azonban Székesfehérvár és Várpalota között pályaépítés miatt lezárták a pályát, és ezzel nem csak az átszállásmentesség ugrott, hanem a korszerű motorvonat is. FLIRT helyett mozdony vontatta, hagyományos kocsikba ül az az egy-két utas, akik a koronavírus-fertőzésveszély ellenére mégis útra kelnek.

 • Mai megtekintések: 2

  Mád, 2020. július 28. -- A kerülő útirányon közlekedő Rákóczi nemzetközi IC halad a Mád és Szerencs közötti egyenesben. A Budapest-Keleti és Kassa közötti Rákóczi és Hernád InterCity vonatok a fővonalon végzett pályamunkák miatt Miskolc-Tiszai és Hidasnémeti között közbenső megállás nélkül, Abaújszántó felék közlekedtek. A szerelvény rendszerint négy szlovák IC-kocsiból állt, amelyet a két hónapos terelés során a miskolci fűtőház kevés megmaradt Csörgőinek az egyike, néhány ritka kivételtől eltekintve a 2175-ös pályaszámú "Bitang" húzott.

 • Mai megtekintések: 2

  Vésztő, 2003. február 9. -- Vészhelyzet Vésztőn! A Bz motorkocsik nagy részét tengelyrepedés miatt leállították, a személyvonatokat az M44-es vagy az M32-es mozdonyok húzzák, de akkor mivel tolatnak a fűtőházban? A vésztői vasutasok erre egészen meglepő járművet húztak elő a varázskalapból, a régi ABymot 474 kocsit, a pályavasút A-141-es pályaszámú üzemi járművét.

 • Mai megtekintések: 2

  Tarjánpuszta, 2022. május 4. 8:49 -- A Győr és Veszprém között közlekedő 39522-es személyvonat hagyja el Tarjánpuszta állomást. A munkanap ellenére viszonylag sokan ülnek rajta, főleg fiatalok, akik feltehetőleg a Bakonyba indultak túrázni. A háttérben, az állomás szélső vágányán a FLOYD Sulzere áll, ami vasárnap hozott egy tartályvonatot Pozsonyból, és majd üresen holnap indul vissza.

 • Mai megtekintések: 2

  Budapest, Asztalos Sándor utcai fotóhely, 2019. március 28. -- 

 • Mai megtekintések: 2

  Mereta, 2022. február 18. 10:59 -- A rakodással már korábban végeztek, a Timberjack erdei szállító- és rakodógépnek már csak a nyomai látszódnak a felázott talajon. Az erdei vasút a rakodáshoz kihozott, üres szerelvényt a kitérőben hagyta, azt csak a rakott szerelvény kihúzása után tudják beállítani. Márciusig 1600 m3 fát hoznak be Meretából, a hosszában rakott rönkfából a szokásos, hat kocsis szerelvényre 40-45 m3 fér.

 • Mai megtekintések: 2

  Piliscsaba, 2017.12.28. 10:15 -- A megújult Budapest - Esztergom vasútvonalon már elkészült a felsővezetékhálózat is, de az ekkor a még csak napi egy pár Flirt motorvonat mellett a személyszállítás zömét a drót alatt közlekedő dízel motorvonatok látják el. Itt épp a 27-es Desiroval az élén érkezik Budapestről az Esztergomig közlekedő S72 személyvonat.

 • Mai megtekintések: 2

  Bratislava hlavná stanica (Pozsony főpályaudvar), 2019. március 4. -- A német vasút lemeztekercseket szállító kocsijaiból álló szerelvénnyel érkezik az egyik cseh tehervasúti Laminátka.

 • Mai megtekintések: 2

  Budapest, Fertő utcai hidak, 2018. november 10. -- A Budapest-Keletiből Sopronba tartó Lővér InterCity közeledik Ferencváros felé a Népliget mellett, a vágányok és vezetékek nagyvárosi dzsungelében. A Csorna - Porpác vasútvonal villamosításával a csornai gépcsere elmarad, ezért a korábban Csornáig együtt járó soproni és szombathelyi IC-k ma már - egyetlen kivételtől eltekintve - külön közlekednek.

 • Mai megtekintések: 1

  Rakamaz, Aranyos-híd, 2020. november 1. 13:15 -- A Nyíregyháza és Miskolc-Tiszai között közlekedő 5115-ös személyvonat halad át az Aranyos árok feletti acélhídon.

 • Mai megtekintések: 1

  Tömörkény, Alsó-főcsatorna, 2020. november 21. 10:04 -- A 9-es tónál nem lehet a mozdonnyal körüljárni, így ami tolva ment ki, az most húzva jöhet vissza. A mozdony két halszállító kocsit húz, ami a napi üzemben szintén nem fordul elő, csak a mai bemutató alkalmával. Egy átlagos munkanap a halszállítást két szerelvénnyel végzik, a tartályok nyílásai sem egyfelé néznek, így mindkét partról tudnak a telelőtavakba üríteni. A háttérben a 8-as tó látható, vagyis inkább csak ami megmaradt belőle. Ott egy ideje már nincs haltenyésztés, nagy részén nád nő, a szárazabb területeken bivalyok legelnek.

 • Mai megtekintések: 1

  Püspökladány-Vásártér, 2021. április 26. 7:51 -- Püspökladány lakott területén kívül Füzesgyarmat felé halad a főleg Debrecen környékén aktív MVÁ magánvasút tizennégy üres tartálykocsiból álló tehervonata. A cseh vasútról bérelt Kocúr hamar felvette a 60 km/órás utazótempót, a vele párhuzamos út minősége olyan, hogy Biharnagybajomig nem is lehet utolérni.

 • Mai megtekintések: 1

  Karcag, 2002. június 23. -- A karcagi tartalék, a debreceni Gépészeti Főnökség állományába tartozó M43 1018 vasárnap este már nem dolgozik. Elképzelhető, hogy régebben ez a mozdony járt ki a tiszafüredi vonalra is, de arrafelé már nincs teherforgalom. Feladata jelenleg a Karcag és Hajdúszoboszló környéki iparvágányok kiszolgálása.

 • Mai megtekintések: 1

  Százhalombatta, 2018. február 28. -- Egyesített Tenkes-Rippl-Rónai IC indul Százhalombattáról Pécsre és Kaposvárra. Százhalombattán korábban nem álltak meg az InterCity-k, most azonban a Kelenföld - Érd felső szakasz lezárása miatt innen fordulnak vissza a Dél-Dunántúl felé. Az átépítés után az állomás képe is megváltozik, a keskeny peronok is eltűnnek majd.

 • Mai megtekintések: 1

  Kaposvár, 2017. november 7. -- A fonyódi vonalon még javában zajlik a munka, de hogy néhány fontos faszállítmány elmehessen, ideiglenesen forgalomba helyezik a Kaposvár - Fonóipari iparvágány-kiágazás közötti szakaszt. A bizottság a somogyszobi pályafenntartók univerzális darus járművén utazik. A háttérben a Nostra terménytároló üres épülete látható, ahová valaha iparvágány is vezetett. A felsővezetéktartó oszlopon lévő konzol a szintén felszedett Cseri úti vontatóvágány feletti vezetéket tartotta.

 • Mai megtekintések: 1

  Százhalombatta, 2018. május 2. -- A Kelenföld - Érd-felső szakasz teljes lezárása miatt a pécsi InterCity vonatok végállomása ideiglenesen Százhalombatta. Ide érkeznek a vonatpótló buszok, de itt van a helyközi Volán buszok végállomása is. A képen az utasokra váró 814-es számú Tenkes IC látható az állomás II. vágányán, nem sokkal a mozdony körüljárása utána. A vonat első három kocsija Pécsig közlekedik, de az utolsó kocsit Dombóváron leakasztják, és Rippl-Rónai IC néven Kaposvár felé folytatja az útját.

 • Mai megtekintések: 1

  Karlova / Banatsko Miloševo (Szerbia), 2018. július 17. -- Irányváltás után Csóka felé folytatja az útját a Nagykikindáról Szabadkára tartó tartályvonat.

 • Mai megtekintések: 1

  Ferencváros, 2019. március 29. -- Egy hosszú ércszállító vonat várakozik Ferencváros állomáson, élén a Rail Cargo Hungária által használt 002-es Taurusszal. Az ércszállító konténereket a záhonyi körzethez tartozó Eperjeske-Átrakón töltötték fel, a célállomás valószínűleg a linzi Voest-Alpine kohászati kombinát.

 • Mai megtekintések: 1

  Vecsés, Kakucsi úti fotóhely, 2019. március 31. -- 

 • Mai megtekintések: 1

  Nagydobos, 2019. október 1. -- Személyvonat érkezett Záhonyból, és megállás után indul tovább Mátészalka és Tiborszállás felé. A nagydobosi megálló-rakodóhely földszintes épülete a felnövő fák mögé bújik, egyébként üresen áll. A reggeli csúcsforgalom már véget ért, most csak két-három leszálló és ugyanennyi felszálló utas volt.