Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 1

  Tatabánya, 2021. december 12. 10:03 -- A Budapest-Nyugati és Győr között közlekedő különvonat Tatabányán közel egy órát állt vízvételezés céljából. Az utasok egy része az időt a helyükön ülve töltötte, de néhányan a mozdony mellől is követték az eseményeket. A vizet egy utcai tűzcsapról vezették a mozdonyhoz, a tömlő a villamos kapcsolókert mellett látható. Közben a személyzet átvizsgálta a gépezetet, jól bírta-e minden az idáig tartó száguldást.

 • Mai megtekintések: 1

  Csobádi Kavicsos tó, 2021. december 13. 11:57 -- Huszonkilenc, dróttal megrakott teherkocsival halad a ŽSSK Cargo szlovák áruszállító társaság 363 103 pályaszámú Esója a hidasi vonalon Miskolc felé. A vonat célállomása Miskolc-Gömöri, ahonnan a rakott kocsikat majd egy Szergej vagy egy Újromán állítja be a drótgyári iparvágányra. A dróttekercseket valamelyik északkelet-csehországi acélműben gyártják, Miskolcra Bohumín—Zsolna—Kassa—Hidasnémeti útvonalon szállítják, a kép tanúsága szerint mozdonycsere nélkül.

 • Mai megtekintések: 1

  Miskolc-Tiszai. 2021. október 9. 8:48 -- Vasútfotós különvonat indul a II. vágányról Hidasnémeti állomáson át Abaújszántóra. Hideg a reggel, de a kocsikat a tárolóvágányokon előfűtötték, onnan húzta be az imént az állomási tartalék. A 163-as Szergej nagy útja lesz majd ez a mai, még angol, német és ukrán vasútbarátok is eljöttek Miskolcra a kedvéért.

 • Mai megtekintések: 1

  Győr, 2021. december 12. 12:21 -- Gőzmozdonyos különvonat érkezett Budapest-Nyugati pályaudvarról a győri állomásra. A modern motorvonatokhoz szokott helybéliek lelkesedése érthető, idén először láthatnak Győrben gőzmozdonyt. 

 • Mai megtekintések: 1

  Királd, Felsőtelep, 2005. május 22. -- A Royal Hungária Expressz nevű kirándulóvonat a mai nap Putnok és Eger között közlekedett. A képünk nem sokkal a putnoki indulás után készült a Kirád patak völgyében, a megszűnt sajómercsei megállóhely és a királdi Felsőtelep között.

 • Mai megtekintések: 1

  Putnok, 2005. május 22. -- Míg az utasok Aggteleken barlangtúráznak, a vonatuk a putnoki állomáson várja őket. A Royal Hungária Expressz az útjának negyedik napján Putnokról, tehát a szokatlan, ám gyönyörű északi irányból érkezik Eger városába. A hatkocsis különvonatra a MÁV Nosztalgia Kft. a MÁV-tól bérelt két remot Dácsiát, mert a rossz állapotú Putnok - Szilvásvárad szakaszra nehezebb mozdonyokat nem engednek.

 • Mai megtekintések: 1

  Istvántelek, 2016. július 18. -- A MÁV Nosztalgia Kft. egyetlen villamos mozdonya a V42 527-es. Üzemben tartásához alkatrészekre van szükség, sőt, tervben van az egykori V42 001 talpra állítása is. Sajnos ez nem megy áldozatok nélkül, az 518-as Leót is donornak hozták el Szolnokról. Mára már az összes használható alkatrészét kiszerelték, a maradék, vagyis a főkeret és az üres mozdonyszekrény szétvágása következik.

 • Mai megtekintések: 1

  Örkény, 2019. október 11. -- 

 • Mai megtekintések: 1

  Boldogkőváralja, 2021. október 9. 13:44 -- 

 • Mai megtekintések: 1

  Tiszafüred, 2021. augusztus 20. 10:23 -- A 108-as számú Debrecen—Füzesabony vasútvonalon a személyvonati keresztek Ohat-Pusztakócs és (ha éppen nincs vágányzár) Tócóvölgy állomásra esnek, de a nyári időszakban Tiszafüred állomáson is láthatunk Csörgő-együttállást. A Tisza-tó Expressz Budapest-Keleti pályaudvarról érkezett, Füzesabonytól természetesen dízel vontatással. A beérkezése után meg kell várni a Balmazújváros és Füzesabony közötti 6632-es személyvonat továbbindulását, az expressz mozdonya csak utána járhatott körbe.

 • Mai megtekintések: 1

  Szári vasútfotós zarándokhely, 2021. december 12. 9:19 -- A hangja nem, de a füstje már távolról jelezte a gőzmozdonyos különvonat közeledtét. A vonat Budapest-Nyugati pályaudvar és Győr között közlekedik, de Tatabányán hamarosan félreáll, hogy a vízkészletét feltöltsék.

 • Mai megtekintések: 0

  Székesfehérvár > Dinnyés, 2016. május 4. -- Nagykanizsa és Keszthely felől érkező gyorsvonat halad Budapest Déli pályaudvar felé, a vonat végén zágrábi közvetlen kocsik közlekednek.

 • Mai megtekintések: 0

  Csopak, 2016. december 30. -- A két ünnep közötti Nohabos különvonat halad az észak-balatoni vasútvonalon, Csopak és Balatonfüred között. A vonat élén az összes, jelenleg működőképes helyet kapott, ez összesen nyolc mozdony. Mögöttük tizenegy MÁV Nosztalgiás Schlieren kocsi és egy szalonkocsi közlekedett, a sort egy fűtőkocsi zárta. A menet idején az időjárás is a legszebb arcát mutatta.

 • Mai megtekintések: 0

  Lakitelek, 2016. június 8. -- Rakott kőszállító vonat érkezett Szolnok felől Lakitelek állomásra. Az utolsó személyvonat beérkezése után a mozdonyok átálltak a vonat másik végére, és hamarosan indulnak vissza Szolnok felé, de majd rögtön meg is állnak a város határában, egy anyagdepónia mellett kialakított nyílt vonali rakodóterületen. A Fejér megyei Bicskén berakott zúzottkövet az M44 autópálya építéséhez hozták.

 • Mai megtekintések: 0

  Sátai alagút, 2010. április 8. -- Szilvásvárad és Putnok között utolsóként a miskolci pályafenntartás UDJ-015-ös járműve ment végig. Képünk a sátai alagút Eger felőli bejáratánál készült. Útja nem volt zökkenőmentes, és ezt szó szerint kell érteni. Az alagút utáni erdős részen elloptak négy pár sínösszekötő hevedert, ahol az UDJ csak nagyon óvatosan, jókorát zökkenve tudott áthaladni. Ekkor még reménykedtünk benne, hogy újraindul a forgalom, de néhány hét múlva a nagy esők miatt a pályára csúszó domboldal a vonal jövőjét is maga alá temette.