Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 4

  Šahy (Ipolyság, Szlovákia), 2019. december 17. -- Zólyom felől érkezett személyvonat várakozik a visszaindulásra.

 • Mai megtekintések: 3

  Kiskunfélegyháza, 2015. június 14. -- Budapest-Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó hibrid InterCity hagyja el Kiskunfélegyházát. A vonat azért hibrid, mert az utolsó két kocsiban InterCity, az első öt kocsiban gyorsvonati pótjeggyel lehet utazni. Azt sajnos nem tudták megoldani, hogy az InterCity rész ne álljon meg olyan sok állomáson. Egyébként a vonat összeállítása is elég hibrid, a hét kocsiból hat különböző.

 • Mai megtekintések: 3

  Tiszaújváros, 2020. április 30. -- Miskolc-Rendezőből ma reggel mindössze a 178-as Szergej mögött látható, kék tartálykocsi érkezett - két mozdonnyal. A rendszeresen üzemelő 163-as volt a vésztartalék, ha a hosszabb leállás után újra munkába állított 178-as nem bírta volna.

 • Mai megtekintések: 3

  Kisterenye, 2012. augusztus 14. -- Egy debreceni vágányzár megkavarta a fordákat, a somoskői vonalon néhány napig két Usgyis szerelvény helyett újra Csörgők közlekedtek. Kisterenye egykor jelentős forgalmú elágazó állomás volt, de a szénrakodás mindenhol megszűnt. A gőzmozdonyok és a motorkocsik otthonául szolgáló körfűtőházat elbontották, az átjáróban a fűtőházhoz vezető vágányt leaszfaltozták. Kál-Kápolna felé megszűnt az átszállás, tehervonat is csak elvétve fényesíti a síneket. A fővonalból mellékvonal lett, pedig a szelvénykő tanúsága szerint a kezdőpont Budapest!

 • Mai megtekintések: 3

  Helvécia, 2020. április 24. 13:14 -- Három kocsin összesen hat InnoFreight konténert raktak meg méretre vágott farönkökkel a Kecskemét melletti Helvécián. A közeli erdészettől többek között egy osztrák papírgyár és a vásárosnaményi Swiss Krono vásárol faanyagot. A Kecskemét-alsó—Fülöpszállás vonalon már csak itt van forgalom, de az sem rendszeres. A forgalmi szolgálat a személyvonatok leállítása után megszűnt, mindent a vonali tolató csapat kezel. Ha a rakodási lehetőség is megszűnne, és a fát messzebbre kellene vinni, akkor már nem lenne érdemes átrakni a vasútra, az árut egyenesen a vevőnek szállítanák.

 • Mai megtekintések: 3

  Ceglédbercel, Jáger úti átjáró, 2020. április 24. 16:21 -- Az MMV 602 001 pályaszámú Transmontanája huszonöt Tagnnps sorozatjelű, szemestermény szállító önürítős teherkocsival halad Cegléd felől a főváros irányába. Pontosan egy órával ezelőtt gördült át itt egy szinte teljesen ugyanilyen vonat, a huszonhat teherkocsit az MMV 610 001-es mozdonya húzta. Az ötvenegy Tagnnps-kocsi együtt már mozdony nélkül is több, mint 750 méter, rakottan az össztömeg pedig elérheti a 6000 tonnát. Bizonyára nem véletlen, hogy a két vonat egymás után közlekedett, de az is érthető, hogy miért kellett a szerelvényt megosztani.

 • Mai megtekintések: 2

  Istvántelek, 2017. március 2. -- A volt mozdonyszerelde félreeső sarkában lévő gépszörnyekről már biztos az is megfeledkezett, aki egyszer idehozta őket. Az összetört youngtimer Volvo igazából már csak egy nagyobb lomtalanításra vár, de az egykori Láng Gépgyár A-023 pályaszámú vontatója ennél szebb sorsot érdemelne. A gép valójában egy olyan Teher Vágány Gépkocsi (TVG), amelyet a hagyományos TVG-kapcsolókészülék helyett nagyvasúti teherkocsik vontatására alkalmas csavarkapoccsal és oldalütközőkkel szereltek fel.

 • Mai megtekintések: 2

  Ferencváros, 2017. augusztus 21. -- Egész nap felengedett áramszedővel állt a ferencvárosi süllyesztőcsarnok előtt a 053-as Szöcske.

 • Mai megtekintések: 2

  Tokaj, Hegyalja fotóhely, 2020. november 1. 10:04 -- A Budapest-Keleti - Miskolc-Tiszai - Nyíregyháza - Debrecen - Budapest-Nyugati útvonalon közlekedő Dália InterCity a tokaji állomáshoz közelít.

 • Mai megtekintések: 2

  Pilis, Mikszáth utcai fotóhely, 2018. május 6. -- Ezek a csíkos ingák hétköznap a monori személy- vagy a ceglédi zónázó vonatként járnak, de a hétvégén hosszabb utakra indulnak. A képen a 6292-es számú Budapest - Záhony sebesvonat látható, Pilis község határában.

 • Mai megtekintések: 2
 • Mai megtekintések: 2

  Somogyjádi diófás fotóhely, 2017. augusztus 29. -- 

 • Mai megtekintések: 2

  Kaposvár, 2017. augusztus 29. -- Az állomáson áll mozdulatlanul az ABymot 473 pályaszámú motorkocsi. Jellegzetességét eltakarja a magasra növő sövény: a motorkocsi háromtengelyes. Kaposvár egykor a mainál is fontosabb csomópont volt, saját fűtőházzal. A Dombóvár - Gyékényes fővonalból itt (vagy a közelben) ágazott ki a siófoki, a fonyódi, a szigetvári és a barcsi vicinális vasút, ezeket rótta szorgalmasan a kis motorkocsi.

 • Mai megtekintések: 2

  Somogyjádi diófás fotóhely, 2017. november 29. -- A vasútvonal egyik legjobb fotóhelye az állomás feletti ívben lévő diófás. A pálya mellett idén napraforgó és kukorica volt, de az erózió kockázatának csökkentésére most valamilyen sűrű térállású növényt vetettek. December 9-én újra megindul a vonalon a forgalom, a somogyjádi diófa is szeretettel várja a vasútfotósokat.

 • Mai megtekintések: 2

  Budapest Nyugati, 2004. június 1. -- Gyorsvonati kocsikkal tolat a pályaudvar X. vágányán az egyik nyugatis tartalék, a ferencvárosi fűtőházhoz tartozó M44 205.