Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 3

  Lajosmizse, 2019. december 31. -- Gőzmozdonyos különvonat közlekedett egy feltehetőleg külföldi turistacsoporttal Budapest-Nyugati pályaudvar és Lajosmizse között. A gőzmozdony víztartályát Lajosmizse állomáson a helyi önkéntes tűzoltók autójából töltik fel.

 • Mai megtekintések: 3

  Poroszlói Tisza-hidak, 2021. augusztus 20. 13:25 -- A Füzesabony és Balmazújváros közötti 6625-ös személyvonat halad át a poroszlói Kis-Tisza hídján. Az Alföld északi peremén vagyunk, a háttérben a Mátra és a Bükk-hegység emelkedik.

 • Mai megtekintések: 2

  Nyergesújfalu, 2021. március 1. 9:53 -- A mai tehervonat négy tartálykocsit hozott Nyergesújfaluba, de ezeket azóta már beállítottak a Zoltek iparvágányára. A négy ponyvás kocsiban acéltekercseket szállítanak, amelyek először a Preymesser dorogi raktárába kerülnek, majd onnan igény szerint az esztergomi Suzuki-autógyár karosszéria-üzemébe. A masszív felüljáró a városközponti és a Duna-parti lakótelep között rövidíti le a gyalogosok útját.

 • Mai megtekintések: 2

  Cegléd, 2019. június 9. -- Z50-es zónázó vonat érkezik Budapest-Nyugati pályaudvarról a ceglédi végállomásra, hétvégén a csíkos ingák helyett korszerű FLIRT-motorvonatok közlekednek. A csíkos Bhv-kocsik egy részével a távolsági vonatokat erősítik, a másik részüket egyszerűen félreállítják. A színük alapján posta-BHV-knak is nevezett elővárosi kocsik közel húsz éve tartoznak a ceglédi állomás látképéhez, de már nem sokáig. Az év végétől forgalomba állított Stadler KISS motorvonatok "lépnek" a helyükre.

 • Mai megtekintések: 2

  Ferencváros, 2017. február 12. -- A villany-csarnok mellett, az irodaépület mögött, használaton kívüli mozdonyok társaságában állnak ezek a szép Gigantok.

 • Mai megtekintések: 2

  Istvántelek, 2017. március 2. -- "Ezt fényképezzétek, ebből már csak egy ilyen van!" Ritkán mondják ezt egy műhelyben a fényképező vasútbarátnak, de Istvántelek egy annyira csoda-hely, hogy még ez is megtörténhet. A MÁV Nosztalgia Kft. meggypiros MD-je szerencsére egészséges, mint a makk, de jelenleg nincs semmi munkája, ezért itt találtak neki fedett "parkolót".

 • Mai megtekintések: 2

  Ferencváros, 2018. március 27. -- Tehervonattal várakozik az indulásra a német-magyar barátságot hirdető 003-as Teknő Ferencváros személypályaudvar II. vágányán.

 • Mai megtekintések: 2

  Budapest, Asztalos Sándor utcai fotóhely, 2019. március 28. -- 

 • Mai megtekintések: 2

  Mezőkövesd, Zsórifürdő, 2020. május 8. -- Aranyló repcetáblák között halad Füzesabony felé a 10-es, Aranycsapat-Taurus InterCity vonatával.

 • Mai megtekintések: 2

  Rakamaz, 2011. november 3. -- Nyíregyháza és Miskolc-Tiszai között közlekedő személyvonat halad át Rakamaz után a Tisza árterén lévő Aranyos hídon. Tokaj és Rakamaz között húzódik a vasútvonal legszebb, de a pályafenntartás szempontjából a legköltségesebb szakasza. A tokaji mederhídon kívül négy acélhíd vezet át az ártéren, a hidak közötti földművek folyamatosak a süllyedések.

 • Mai megtekintések: 2

  Kál-Kápolna, 2011. június 12. -- A káli Tarna-hídon halad az Egerből Budapest-Keleti pályaudvarra tartó sebesvonat.

 • Mai megtekintések: 2

  Balmazújváros, 2010. december 29. -- 

 • Mai megtekintések: 2

  Budapest, Északi Járműjavító, 2004. december 15. -- Futópróbához készülődik a nemrég befejezett M62 313-as mozdony az Északi Járműjavító kapujában. A mozdony a szombathelyi fűtőházhoz kerül majd.

 • Mai megtekintések: 2

  Lengyeltóti, 2017. február 16. -- A kemény fagyok elmúltával folytatódott a Kaposvár - Fonyód vasútvonal átépítése. A pályába épített zúzottkövet Uzsabányáról szállítják, jelenleg napi egy, később két irányvonattal. A bánya és az építkezés között jelenleg három szerelvény ingázik. A Kárpát Vasút Nohabja a leürítéssel végzett, húsz üres Faccs-kocsijával éppen Lengyeltóti állomáson várja, hogy elindulhasson Fonyód felé. Erre majd csak este, a többi pályaépítő gép levonulása után kerülhet sor.

 • Mai megtekintések: 2

  Lenti, 2012. június 14. -- Megérkezett a tolatós tehervonat Zalaegerszegről Lenti állomásra, ahonnan három üres Eas-jelű teherkocsit tolt be rakodáshoz a fűrészüzem iparvágányára. Az üzemi készárutéren tárolják a tölgy vagy bükkrönkökből gyártott fűrészárut, deszkákat vagy pallókat, amelyet közúton és vasúton szállítanak tovább a megrendelőknek.