Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 2

  Eperjeske-Átrakó, 2012. május 23. -- Az átrakó alsó, normál nyomtávú vágányain három Púpos dolgozik. Az ő feladatuk az innen nyíló rakodóvágányok kiszolgálása, amelyek felett már nincs villamos felsővezeték. A két remot Púpos mellett az utolsó hagyományos gép, a 113-as mögött szénszállító, önürítős kocsik látszódnak.

 • Mai megtekintések: 2

  Pilis, Mikszáth utcai fotóhely, 2018. május 13. -- A 702-es számú, Budapest és Szeged között közlekedő Tiszavirág IC-t a mai nap a Corvinus-matricás 005-ös Traxx vontatta. A mozdony mögött a gyorsvonati felárért igénybe vehető vonatrész, a végén két komfortosabb InterCity kocsi látható.

 • Mai megtekintések: 1

  Ferencváros, Nyugati Rendező, 2018. október 17. -- A pályaudvar egyik tárolóvágányán áll ez az érdekes páros, a pőrekocsin tartálykocsi-maradványok láthatók. Az ADR tábla és a tartályon lévő felirat alapján a kocsival sósavat szállítottak, de ezzel szerencsére régóta nem próbálkoznak. A tartálykocsi a jelenleg is működő, romániai Chimcomplex cég tulajdona.

 • Mai megtekintések: 1

  Vecsés, Kakucsi úti fotóhely, 2018. december 21. -- 

 • Mai megtekintések: 1

  Farmosi Madárvárta fotóhely, 2019. március 31. -- Gyorsvonat Budapest-Keleti pályaudvarról Szolnokon és Mezőtúron át Békéscsabára. Az ETCS-2 felkapcsolásával indulhat a 160-as száguldás Szajol és Békéscsabáig, jól jönnek majd ezek a Siemens mozdonyok, de itt, ezen a szakaszon még nem épült át a pálya, lassú a közlekedés.

 • Mai megtekintések: 1

  Ferencváros, Keleti-Rendező 2019. november 5. -- 

 • Mai megtekintések: 1

  Örkény, 2019. december 20. -- A menetrendváltás óta a hétköznapi csúcsforgalomban már két mozdonyos szerelvény közlekedik a lajosmizsei vonalon. Két napja a 2149-es Csörgő és a vonat másik végén lévő BDt 104-es vezérlőkocsi között még megvolt az összhang, ma már körbe kellett járni a mozdonnyal Lajosmizsén.

 • Mai megtekintések: 1

  Kerekdomb, 2016. június 8. -- Rakott kőszállító szerelvény halad Szolnokról Lakitelek irányába. A vonalon hosszú évek óta nincs teherforgalom, jelenleg ezek, az M44-es autópálya építőanyagát szállító tehervonatok az egyetlenek. A rakodás a közelben a nyílt vonalon zajlik, de a visszaforduláshoz előbb még be kell menniük Lakitelekre. Az utolsó személyvonat elhaladása után jönnek majd ki a rakodóhoz, és maradnak hajnalig.

 • Mai megtekintések: 1

  Petőfiszállás, 2015. június 14. -- Patinás felvételi épület áll a kis Csongrád megyei község állomásán, de nagy kár, hogy az állapota így leromlott. A szegedi Központi Forgalom Ellenőrző (KÖFE) rendszer üzembe helyezésével a forgalmi szolgálat megszűnt, de amíg lakják, addig mindig van remény. A tetőt 2008 körül megjavították, most már a homlokzaton a sor!

 • Mai megtekintések: 1

  Ágasegyháza, 2002. október 18. -- A Kecskemétről Fülöpszállásra tartó kora délutáni személyvonat egy rövid időre megállt az ágasegyházi állomáson. A kép jobb oldalán látható ÁFÉSZ-gyümölcsraktár már bezárt, de az állomás még működik, a harmadik vágányon éppen egy pályafenntartó szerelvényt állítottak félre a személyvonat előtt.