Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 10

  Szihalom, 2021. február 25. 13:42 -- 

 • Mai megtekintések: 9

  Szihalom, 2021. február 25. 14:20 -- 

 • Mai megtekintések: 9

  Szihalom, 2021. február 25. 13:32 -- Vegyes tehervonat Miskolc-Rendezőből Ferencvárosba.

 • Mai megtekintések: 9

  Szihalom, 2021. február 25. 13:54 -- A CER magánvasút huszonkét tartálykocsiból álló irányvonata halad Szihalomnál Füzesabony felé. Az ADR-bárcák szerint a kocsikban cseppfolyós butadiént szállítanak, amelyet a MOL Petrolkémia tiszaújvárosi üzeme állít elő, és az autógumi-gyártás egyik alapanyaga.

 • Mai megtekintések: 7

  Szihalom, 2021. február 25. 14:47 -- Miskolc és Füzesabony között néhány kivételtől eltekintve óránként járnak a személyvonatok, a menetidejük 49 perc. Van azonban kettő, az órás ütemet csúcsidőben sűrítő személyvonat, 59 perces menetidővel. Az eltérés oka, hogy ezek Bz-motorkocsikból állnak, és a közlekedésük célja elsődlegesen a füzesabonyi Bz-utánpótlás biztosítása. A füzesabonyi fűtőházban ugyanis jó ideje megszűnt a motorkocsik karbantartása, miközben a szilvásváradi és a Kál-Kápolna-kisújszállási vonalon kívül már a debreceni vonalon is Bz-motorkocsik közlekednek. Az elől látható 318-as, és a mögé kapcsolt 202-es ma még Füzesabony és Eger között tettek egy-egy késő esti fordulót.

 • Mai megtekintések: 4

  Kispest, 2006. szeptember 8. -- Bugaszállító vonattal érkezett Ferencvárosból a kispesti állomásra a 120-as Szergej. A rakott teherkocsikat már az állomási tartalék, egy 400-as Bobó állítja be a Lőrinci Hengermű iparvágányára, és az üres kocsikat is ez a Bobó húzza majd vissza délután Ferencvárosba. A Szergejre itt már nincs szükség, hamarosan gépmenetben távozik. A háttérben a Hofherr Albert utca ipari épületei látszódnak, ahol a vasúti szállítás már régen megszűnt. Az utolsó kispesti iparvágány a Hengerműé, ki tudja meddig?...

 • Mai megtekintések: 4

  Felsőcsinger, 2016. június 22. -- A felsőcsingeri kiszolgálás utolsó előtti napján az ajkai tartalék érkezik két üres teherkocsival az erdő mélyén lévő rakodóhoz. A dunaújvárosi vasmű továbbra is igényli a mangánércet, de azt a továbbiakban más forrásból, Ukrajnából szerzik be. Ezzel a nagy múltú csingeri vonal utolsó rakodója is megszűnik.

 • Mai megtekintések: 4

  Vecsés, Kakucsi utcai fotóhely, 2017. október 15. -- A Budapest-Nyugati pályaudvarról Monorra tartó 2724-es személyvonat elhagyja Vecsés-Kertekalja megállóhelyet, a következő állomás Üllő. Hétvégén sokkal kevesebb az utas, ezért a csíkos ingák helyett egy egység FLIRT motorvonat is elegendő. Az S50-es személyvonatok óránként közlekednek.

 • Mai megtekintések: 4

  Cegléd, Kecskéscsárda fotóhely, 2019. január 6. -- A Budapest-Nyugati - Szolnok - Nyíregyháza - Miskolc - Budapest-Keleti útvonalon közlekedő Páva IC hagyta el éppen a ceglédi állomást. Az útja itt szántóföldek és legelők között vezet.

 • Mai megtekintések: 4

  Szihalom, 2021. február 25. 15:17 -- Miskolc-Tiszai és Füzesabony között közlekedő, 5055-ös számú személyvonat rövid szihalmi tartózkodás után Füzesabony felé indul tovább. A személyvonatokon vegyesen járnak a főváros környékéről Miskolcra hozott BDV-motorvonatok és hagyományos, mozdonyos szerelvények.

 • Mai megtekintések: 4

  Marcali, 2018. május 26. -- A Nohab GM Alapítvány különvonata halad át Tízeskével és öt MÁV-Nosztalgiás személykocsival Marcali után, a 68-as főút átjáróján. Ritkán van lezárva ez az átjáró, utoljára a dél-balatoni átépítés idején jártak erre a kerülő útirányon közlekedő marcali tehervonatok.

 • Mai megtekintések: 4

  Vecsés Kertekalja, 2019. október 23. -- A svájci Hupac kocsijaiból álló konténervonat tart Cegléd felől Budapest irányába. A vonatot a FOXRail 600 003 pályaszámú Ázeája húzta, a képen látható Sulzer csak a vonat végén lógott, talán még a motorja sem járt.

 • Mai megtekintések: 3

  Salgótarján, Acélgyár, 2020. szeptember 22. 12:40 -- A beton virágtartóból gaz, az előtte húzódó árokból nád nő, az egykori acélgyár épületei eltűnőfélben. A gyár fénykorában az iparvágány mellett kisebb-nagyobb gyárépületek, műhelyek és irodák sorakoztak. Némelyik máig megvan, állapotuk életveszélyes, de a legtöbbjüket már hiába keresnénk. A tehervonat is lépésben halad a kijárat felé. Ahonnan régen ekevasakat, acélhuzalokat vagy más egyéb készárut szállítottak, most a máshol még üzemelő kohókat etető vashulladékot indítják útnak.

 • Mai megtekintések: 3

  Cegléd, Kecskéscsárda fotóhely, 2019. január 6. -- A 6292-es Budapest-Nyugati - Záhony sebesvonat rövid ceglédi tartózkodás után Szolnok felé folytatja az útját. Hétköznap ez a vonat Sziliből és hagyományos gyorsvonati kocsikból áll, de hétvégén elég sok FLIRT felszabadul a budapesti elővárosban, így jut a távolsági forgalomba is. Persze nem biztos, hogy kényelmesen lehet itt ülni öt és fél órán keresztül, rövidebb távokra azonban üdítő alternatíva.

 • Mai megtekintések: 3

  Segesd, 2018. május 26. -- A sűrű somogyi erdőkben halad Somogyszob felé a Nohab GM Alapítvány szokásos tavaszi különvonata.