Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 3

  Nádasd > Körmend, 2009. november 14. -- A kora délutáni Zalalövő - Körmend személyvonat halad át a Rába ideiglenes hídján. Az egy hónap múlva esedékes menetrendváltáskor leáll a vonal, és nem valószínű, hogy valaha is újraindul. A tengelyterhelés éppen az ilyen rossz hidak miatt 10 tonna, itt pedig a Bz-nél nehezebb vonat nem közlekedhet.

 • Mai megtekintések: 3

  Bánokszentgyörgy, Csömödéri Erdei Vasút, 2021. február 24. 8:45 -- Csömödér felől érkezik a pályafenntartási vonat, éppen ráfordul a bánokszentgyörgyi kitérő előtti egyenesre. A háttérben a Hegyalja utca néhány lakóháza látható, de a falu ennél jóval jelentősebb, a környékbeli erdőket kezelő Zalaerdőnek is működik itt erdészete. A vonat végén guruló személykocsi ajtaja nyitva, talán éppen a munkavezető figyeli, hogy itt vannak-e már a Bánokszentgyörgyön felszálló pályamunkások.

 • Mai megtekintések: 2

  Törösznek elágazás, 2022. február 18. 12:39 -- A Törösznekre érkező rakott tehervonatot már a megfelelő pózban várta a személyvonat zöld C50-es mozdonya.

 • Mai megtekintések: 2

  Uzsabánya, 2022. június 16. 7:46 -- Egész nap lesz ma vasúti kőrakodás az uzsabányai állomáson. Egy tizennyolc és egy tizenkilenc kocsis rakott szerelvény indul ma este Kiskunhalas felé, ahonnan a kocsik másnap menetrend nélküli vonatként (MRN) jutnak ki Kiskőrösre. Az első szerelvény MMV Eas 5961-es sorozatú, de az utólag készült feliratuk szerint V-HÍD üzemeltetésű kocsikból áll. A rakodást egy nagy teljesítményű, Komatsu márkájú homlokrakodóval végzik, de a rakodóterület mellett az összes kocsi nem fér el egyszerre, ezért a mozdonyra a rakodás közben szükség van.

 • Mai megtekintések: 2

  Budapest, Tétényi úti vasúti híd, 2004. november 26. -- Ferencváros felől Kelenföld irányába halad at 1348-as Szili mindenféle kocsiból álló tehervonatával. A Tétényi úti vasúti acélhíd jellegzetes formáját sokan ismerhetik, de a legtöbben csak alulról látják, mielőtt áthaladnak alatta.

 • Mai megtekintések: 2

  Hajdúszoboszló, 2018. április 19. -- Holló "félkör"-IC érkezik Budapest-Nyugati felől. Pályaépítés miatt az InterCity menetideje is megnőtt, ezért a kör IC-k Nyugati - Debrecen - Nyíregyháza - Miskolc - Keleti útvonalát Nyíregyházán kettévágták. A vonat élén látható Gigant egy Szilit pótol, a vontatójárművek átrendezése az esztergomi vasútvonal frissen felvett villamos üzeme miatt történt.

 • Mai megtekintések: 2

  Hatvani fűtőház, 2019. március 24. -- 

 • Mai megtekintések: 2

  Pördefölde, 2022. február 18. 13:31 -- Birkaperspektívából, azaz a vasút melletti romos akolból fotóztuk az elhaladó tehervonatot.

 • Mai megtekintések: 2

  Pestszentimre-felső, 2018. május 29. -- Szóló Desiro motorkocsi érkezik Kőbánya-Kispest felől a Pestszentimre szélén fekvő megállóhelyre. A vonat itt nem csak egy utat keresztez, hanem a Szemeretelep és Soroksár között húzódó, ma már járhatatlan Nagy-Burma vasutat is, amelynek félredobott keresztezése a kép jobb szélén látható. A háttérben húzódó Nagykőrösi úton látható a Nagy-Burma keresztezésének a fénysorompója, amely máig működik, pedig a vágányt az átjáróban egy-másfél éve felszedték.

 • Mai megtekintések: 2

  Bankházai íves fotóhely, 2018. október 10. -- Folyékony gázt szállító tehervonat indul tovább az 1068-as Szilivel Kiskunlacháza állomásról, miután Budapest és Kunszentmiklós felé is elengedett egy-egy nála sokkal fürgébb FLIRT motorvonatot. Az egyvágányú Ferencváros - Kelebia vonalon ritkán sikerül megállás nélkül végigmenni, a tehervonatok gyakran állomásról állomásra araszolnak előre.

 • Mai megtekintések: 2

  Csömödér, 2022. április 9. 8:55 -- A csömödéri közös kis- és nagyvasúti átjáróhoz érkezik a Rédics - Zalaegerszeg járat 117 192 Bz motorkocsija.

 • Mai megtekintések: 2

  Uzsabánya, 2022. június 16. 10:24 -- A szállítandó zúzottkövet a törőmű szállítószalagja és a vasúti rakodó között egy Komatsu HD405-ös merev vázas dömper szállítja. Közúti forgalomban egy ilyen gép már csak a méretei miatt sem közlekedhetne, így rendszámot sem kapott.

 • Mai megtekintések: 2

  Érdliget, 2018. március 21. -- Teljes, mindkét vágányt érintő vágányzárban bontják a bal vágányt Érdliget megállóhely közelében. A 120 méter hosszú sínszálakat a pálya mellől emelik fel a szinkronban mozgó darukkal a sínszállításhoz átszerelt pőrekocsikra. A szerelvényt a GySEV-nél egyre könnyebben nélkülözhető, bérbe adott Bobó mozgatja.

 • Mai megtekintések: 2

  Mátrafüred, Oxygen Adrenalin Park, 2016. július 4. -- 

 • Mai megtekintések: 2

  Vecsés, Kakucsi út, 2019. december 18. -- A CER 753 609 pályaszámú dízel mozdonya gépmenetben halad Budapest felől Cegléd irányába.

 • Mai megtekintések: 2

  Budapest-Nyugati, 2017. május 16. -- A dombóvári Szilik legendásan a legszakadtabbak az egész országban. Az 1074-es Szili sem titkolhatja el származását, az egyik géptérablakon ott is virít az UD-matrica. Ma reggel a Napfény IC-t hozta Szegedről a Nyugati pályaudvarra, majd rövid pihenő után a Kócsag IC-vel indul Nyíregyházán és Miskolcon át a Keleti pályaudvarra. A csarnok függönyfala mögött felsejlik az egykori Skála Metro és az Eiffel palota homlokzata.

 • Mai megtekintések: 2

  Vecsés, Kakucsi utcai fotóhely, 2019. március 22. -- Cegléden át Kecskemétre viszi a Rurtalbahn által bérelt TRAXX a huszonöt autószállító ikerkocsiból álló szerelvényt.

 • Mai megtekintések: 2

  Csömödér, 2022. április 9. 9:34 -- Pápaválasztás? Esetleg Omega koncert? Dehogy! Ezúttal Ábel gőzölte be a lelkes vasútfotósokat. A következő pillanatban ez a kép már el sem készülhetett volna: a tejfehér köd teljesen belepett bennünket.

 • Mai megtekintések: 2

  Várda, 2017. május 25. -- 

 • Mai megtekintések: 2

  Ferencváros, 2004. november 4. --