Különvonatok

Hírek

© Barta Endre

Budapest – Győr, 2021. december 12. -- A vasutas újév első napján, vagyis a menetrendváltást követő első napon gőzmozdonyos különvonat indult a Nyugati pályaudvarról Győrbe. A vonatot a jelenleg egyetlen üzemképes 424-es, a pakuratüzelésű 424.247 húzta.

Budapest – Ráckeve, 2017. szeptember 2. –- A 130. születésnapját ünneplő HÉV tehervonat-fotózásra invitálta a vasútbarátokat. A teherkocsikat egy Tigris húzta, a fotósok egy előttük haladó nosztalgia-motorkocsiban utazhattak.

© Barta Endre

Tapolca, 2016. december 30. -- Az óév utolsó nagy vasútbarát rendezvényét a Nohabok legendás állomáshelyén, Tapolcán tartották. Budapestről különvonatot indítottak, amelyet nyolc Nohab húzott. A mozdonyok felsorakoztak az egykori javítócsarnokuk előtt.

Balaton, 2013. május 4. -- Öt év után újra elindult a vörös csillagos Balaton Retro Expressz. A fotósok vonata ezúttal teljesen körbejárta a magyar tengert.

© Barta Endre

Putnok - Eger, 2005. május 22. -- A Royal Hungária Expressz néven futó, országjáró különvonat az útjának harmadik napján északi irányból, a vadregényes szilvásváradi vasútvonalon érkezett Egerbe. A Bz-motorkocsikhoz szokott szemeknek Putnok és Szilvásvárad között különösen furcsa volt a két mozdonyból és hat hosszú személykocsiból álló szerelvény.