Az állomás története -

Az állomás létesítményei - Iváncsa állomás Belioannisz község közigazgatási területén helyezkedik el, a 62306 j. bekötőút szelvényezés szerinti jobb oldalán helyezkedik el. Az állomás felvételi épülete előtt kiépített parkoló nincs, a személyautók az épület előtti szabad területen parkolnak. Az autóbuszok is az épület előtt rendelkezésre álló szabad területen fordulnak.

Az állomás fejlesztése - Iváncsa állomás a 2018-2020 között zajló Százhalombatta - Pusztaszabolcs projekt során a jelenlegi formájában megszűnik, helyette Iváncsa megállóhely és forgalmi kitérő létesül. Ez tulajdonképpen annyit jelent, hogy az utasforgalom illetve a jobb és bal vágány között kitérőkapcsolatok megmaradnak, de az állomási funkciók (rakodás, előztetés, szerelvények tárolása) megszűnnek. A megállóhely építése során a vágányok külső oldalán egy-egy sk+55 cm magas, xxx m hosszú oldalperon létesül. A két oldalperont gyalogos aluljáró köti össze, az akadálymentesítés érdekében liftek épülnek.

A felvételi épület oldalán egy 37 személygépkocsi elhelyezésére alkalmas P+R parkoló épül, ebből 2 férőhely mozgáskorlátozottak részére kerül kijelölésre. Itt épül a két autóbusz fogadására alkalmas autóbuszöböl és autóbuszforduló. A felvételi épülettel átellenes oldalon egy 85 férőhelyes parkoló épül, itt is a két legközelebbi férőhely a mozgáskorlátozottaké. A bal oldali parkolót a Belioannisz felé vezető 62108. jelű útról egy közel 200 méter hosszú 6,50 méter széles aszfaltburkolatú úton lehet majd megközelíteni. Beloannisz község felől kerékpárút épül, a végén 26 kerékpár elhelyezésére alkalmas tárolóval. A felvételi épület melletti kerékpártárolóval összesen 46 kerékpárt lehet majd az állomáson elhelyezni.

Képek